СБУ затримала учасників банди, які допомагали рашистам під час окупації Бучі (ФОТО)

Служба безпеки України затримала учасників банди, котрі під час окупації Бучі на Київщині допомагали росіянам. Про це 26 серпня повідомляє прес-служба СБУ.

Зазначається, що затримані є мешканцямі Київської області, які хотіли отримати "посади" в окупаційній адміністрації.

"На початку повномасштабного вторгнення РФ зловмисники орієнтували загарбників на місцевості та "підказували" геолокації для облаштування вогневих позицій ворожої артилерії, зокрема серед житлових будинків", - повідомляють представники СБУ.

Також зловмисники допомагали облаштовувати блокпости, кулеметні точки, займалися патрулюванням один із житлових комплексів, де у заручниках утримували його мешканців.

Злочинці "здавали" окупантам і адреси активних учасників опору – після чого окупанти вривалися до будинків, викрадали та катували людей.

Після деокупації колаборанти переховувалися на території одного з ЖК на околицях Бучі, проте їх у результаті затримали. Під час обшуків правоохоронці знайшли зброю та докази злочинної діяльності групи. Наразі їм пред'явили підозри за трьома статтями КК України та помістили під варту.

Раніше повідомлялося, що СБУ знешкодила агентурну мережу, яка координувала наступ рашистів у перші дні війни.

Статті

Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Всі статті