СБУ затримала чиновника у Миколаєві, який очолював російську агентуру у місті (ФОТО)

У Миколаєві контррозвідка Служби безпеки України затримала місцевого чиновника, який займався організацією агентурної групи спецслужб РФ. Про це 21 жовтня повідомляє прес-служба СБУ.

"Встановлено, що зловмисник "здавав" ворогові персональні дані військовослужбовців Збройних Сил України, СБУ, співробітників Національної поліції та обласної прокуратури. Також передавав рашистам списки загиблих українських захисників", - повідомляють представники відомства.

Також зрадник збирав дані про розташування та маршрути переміщення наших воїнів на території регіону. У його завдання входило й інформування російських "кураторів" про роботу об'єктів критичної інфраструктури Миколаєва та закриті питання, які обговорювалися під час нарад у міській раді.

"Чиновник намагався залучити до розвідувально-підривної діяльності двох своїх підлеглих та ще двох жителів міста, серед яких старший оперуповноважений районного управління поліції", - додає СБУ.

Потенційні агенти мали прокремлівські погляди та неодноразово підтверджували це у своїх соціальних мережах. Під час обшуків у чиновника вилучили конспіративне листування з "куратором", що підтверджує злочинну діяльність зрадника.

Співробітники СБУ не називають ім'я затриманого, проте місцеве видання "Новини-N" із посиланням на джерело у міськадміністрації його назвали. За їхніми даними, йдеться про начальника комунального підприємства "Миколаївська ритуальна служба" Олександра Сагайдака. Наразі вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ затримала російського агента, який збирав інформацію про об'єкти у Чернігівській області.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті