СБУ вирахувала окупанта, який вбив та спалив громадянського під Куп'янськом

Служба безпеки України ідентифікувала окупанта, який вбив та спалив цивільного у Куп'янському районі на Харківщині. Про це 31 січня у Facebook повідомила прес-служба СБУ у Харківській області.

"Служба безпеки встановила особу ще одного російського військового злочинця, який скоїв умисне вбивство цивільного під час тимчасового захоплення частини Харківської області. Військовим злочинцем виявився 35-річний громадянин росії, військовослужбовець 7 окремого мотострілецького полку вс рф, житель Курської області Віталій Поддубний", - повідомили представники спецслужби.

За даними УСБУ, Піддубний брав безпосередню участь у захопленні населених пунктів Куп'янського району та міста Балаклія у Харківській області. Він разом із двома іншими російськими солдатами прибув у село Безмятежне Куп'янського району 31 липня. Там він знайшов місцевого фермера та вбив його пострілом з автомата.

"Потім убивця намагався приховати сліди свого злочину. Він відрубав від мертвого тіла українця голову і всі кінцівки, після чого переніс тіло потерпілого до автомобіля, на якому він приїхав, облив бензином і підпалив. Відрубані частини тіла росіянин приховав у поки невідомому місці", - додали правоохоронці.

Військовому РФ повідомили про підозру порушення законів і звичаїв війни, пов'язане з умисним вбивством. Наразі співробітники СБУ займаються пошуком убивці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ затримала депутата ОПЗЖ, який працював на російську розвідку у східних регіонах України.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті