СБУ вирахувала окупанта, який вбив та спалив громадянського під Куп'янськом

Служба безпеки України ідентифікувала окупанта, який вбив та спалив цивільного у Куп'янському районі на Харківщині. Про це 31 січня у Facebook повідомила прес-служба СБУ у Харківській області.

"Служба безпеки встановила особу ще одного російського військового злочинця, який скоїв умисне вбивство цивільного під час тимчасового захоплення частини Харківської області. Військовим злочинцем виявився 35-річний громадянин росії, військовослужбовець 7 окремого мотострілецького полку вс рф, житель Курської області Віталій Поддубний", - повідомили представники спецслужби.

За даними УСБУ, Піддубний брав безпосередню участь у захопленні населених пунктів Куп'янського району та міста Балаклія у Харківській області. Він разом із двома іншими російськими солдатами прибув у село Безмятежне Куп'янського району 31 липня. Там він знайшов місцевого фермера та вбив його пострілом з автомата.

"Потім убивця намагався приховати сліди свого злочину. Він відрубав від мертвого тіла українця голову і всі кінцівки, після чого переніс тіло потерпілого до автомобіля, на якому він приїхав, облив бензином і підпалив. Відрубані частини тіла росіянин приховав у поки невідомому місці", - додали правоохоронці.

Військовому РФ повідомили про підозру порушення законів і звичаїв війни, пов'язане з умисним вбивством. Наразі співробітники СБУ займаються пошуком убивці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ затримала депутата ОПЗЖ, який працював на російську розвідку у східних регіонах України.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті