СБУ викрила ще двох директорок шкіл Луганщини, які співпрацюють з окупантами й насаджують російські стандарти

Співробітники СБУ зібрали доказову базу стосовно ще двох "освітян" Луганщини, які співпрацюють з ворогом та викорінюють із навчального процесу українську мову, історію та культуру. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях у м. Сєвєродонецьк на своїй сторінці у Facebook 25 серпня.

"Зокрема встановлено, що призначена окупантами директорка так зв. "государственного общеобразовательного учреждения ЛНР "Станично-Луганская гимназия" веде російську пропаганду серед школярів і активно співпрацює з чиновниками країни-агресора, у т. ч. з представниками правлячої політсили "Единая россия", – сказано в повідомленні.

Зазначається, що ця "педагогиня" встигла раніше "зарекомендувати" себе перед окупантами. У 2018 році її було притягнуто до кримінальної відповідальності за організацію антиукраїнського "референдуму".

Також за даними досудового розслідування, колишня заступниця директора ліцею села Гречишкіне Щастинського району добровільно погодилася на кадрову пропозицію окупантів. У той час, як директорка навчального закладу відмовилася від співпраці з ворогом, заступниця, навпаки, погодилася. Нині вона обіймає посаду директора так зв. "государственного образовательного учреждения ЛНР "учебно-воспитательный комплекс "Гречишкинская школа".

В освітньому закладі ведеться російська пропаганда, використовуються державні символи країни-терориста. Керівниця взаємодіє з окупаційною адміністрацією й закликає місцевих мешканців підтримувати рашистів.

"Слідчі СБУ зібрали достатні докази колабораційної діяльності фігуранток. – пише відомство. – Правопорушниці отримали повідомлення про підозру за ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Наразі матеріали кримінальних проваджень вже перебувають на розгляді у суді".

Раніше повідомлялось, що двоє агентів військової розвідки РФ затримані й отримали підозру у державній зраді.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті