Двоє агентів військової розвідки РФ затримані й отримали підозру у державній зраді

Повідомлено про підозру у державній зраді ще двом агентам військової розвідки РФ. Про це повідомив Офіс генпрокурора України у своєму Телеграм-каналі 24 серпня.

"За даними слідства, після початку повномасштабного вторгнення РФ киянин та донеччанка були завербовані та входили до агентурної мережі керівника оперативної групи головного управління розвідки генерального штабу збройних сил РФ", – сказано в повідомленні.

Зазначається, що підозрювані здійснювали підривну діяльність на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності, обороноздатності та державній безпеці України на території міста Києва та Донецької області. На виконання завдань представника військової розвідки ворога, використовуючи свої зв’язки у ДТЕК та підприємствах теплокомуненерго, мешканець Київщини збирав та передавав йому інформацію про результати ракетних обстрілів об’єктів критичної інфраструктури м. Києва та області.

Для цього директор департаменту однієї із столичних страхових компаній ініціював особисті зустрічі з керівниками київських енергогенеруючих підприємств, нібито щоб укладати договори страхування. Насправді він це робив, щоб дізнатися інформацію про факти та наслідки російських обстрілів об’єктів критичної інфраструктури. Його цікавили масштаби пошкоджень та реальний технічний цих об’єктів. На підставі отриманої розвідувальної інформації ворог коригував повторні атаки по енергопідприємствах столиці.

Затримали російського агента за місцем проживання в одному із селищ на Київщині.

Також до цієї агентурної мережі входила працівниця одного з навчальних закладів м. Краматорськ. Вона збирала та передавала кураторам РФ інформації щодо переміщення та розміщення підрозділів ЗСУ, військкоматів, результатів обстрілів на території м. Краматорськ Донецької області.

Правоохоронці затримали обох в порядку ст. 208 КПК України. Наразі підозрюваним обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Раніше повідомлялось, що СБУ повідомила про підозру прикордоннику-зраднику з Донеччини. Йому загрожує довічне.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті