СБУ викрила 15 "депутатів муніципальних утворень" на Луганщині та двох "очільників"-зрадників Силкіну та Честних

СБУ викрила двох очільників та п’ятнадцятьох "депутатів" незаконних "муніципальних утворень" на Луганщині. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях в Facebook м. Сєвєродонецьк 29 січня.

"За матеріалами СБУ підозру в колабораційній діяльності отримали колаборанти, які у результаті псевдовиборів увійшли до складу так зввних "советов муниципальных округов", незаконно створених загарбниками на Луганщині. Серед фігурантів - заступниця окупаційного мера Сєвєродонецька Яна Силкіна, яка до повномасштабного російського вторгнення очолювала один із структурних підрозділів Сєвєроднецької ВЦА", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що після псевдовиборів 2023 року вона обійняла посаду "председателя совета городского округа город Северодонецк ЛНР".

Ще один зрадник - ексголова Сватівської РДА, колишній "регіонал" Валерій Честних. Чиновник "адаптувався» до "нової влади" і наразі є "заместителем председателя совета Сватовского муниципального округа".

Також задокументовано протиправну діяльність 15 так званих "депутатів" створених окупантами «советов» Білокуракинського, Сватівського, Троїцького, Старобільського, Новоайдарського, Марківського, Свердловського "муниципальных округов". Майже усі вони представляють у незаконних владних структурах партію кремлівського диктатора путіна "Единая россия". 

Ворожим поплічникам повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Їм загрожує до 10 років позбавлення волі та конфіскація майна. 

Раніше повідомляолось, що колаборантку від освіти зі Станиці Луганської Коновалову засуджено до 10 років ув'язнення.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті