СБУ встановили особи двох братів, які навели російську ракету на поминки у селі Гроза

Служба безпеки України встановила особи двох рідних братів, які навели російську ракету "Іскандер" по кафе у селі Гроза на Харківщині. Про це 11 жовтня повідомив пресцентр СБУ.

Зловмисниками виявились двоє місцевих жителів – 30-річний Володимир Мамон та його молодший брат 23-річний Дмитро Мамон, які під час окупації регіону перейшли на бік рашистів.

За даними слідства, за це фігуранти отримали «посади» у лавах окупаційного "управління внутрішніх справ військово-цивільної адміністрації Харківської області". Там одного з них призначили "водієм конвойної групи", іншого – "інспектором дорожньо-патрульної служби".

Однак напередодні звільнення регіону обидва зрадники разом із родинами втекли доРФ, де, за інформацією СБУ, продовжили працювати на користь країни-агресора.

"За вказівками російських окупантів вони дистанційно розпочали формувати власну мережу інформаторів на підконтрольній Україні території. Від початку жовтня обидва фігуранти почали збирати інформацію про заплановане перепоховання загиблого українського захисника у селі Гроза. При цьому вони розуміли, що внаслідок ворожої атаки обов'язково загинуть мирні мешканці – їх знайомі з села Гроза, в тому числі й ті, хто надавав їм інформацію", - зазначили слідчі.

Дізнавшись точну адресу та час проведення мирного заходу, Мамон передав дані російським оккупантам, які використали їх прицільного удару із застосуванням комплексу "Іскандер М". Тоді внаслідок повітряної атаки РФ загинули 53 мирних жителі, серед них – 8-річна дитина.

Обом фігурантам оголосили підозри за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України. Крім того, злочинні дії Володимира Мамона додатково кваліфіковані за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті