СБУ встановила особи колаборантів, які проводять репресії серед жителів Запорізької області

Служба Безпеки України встановила особи колаборантів, які вступили до лав "МВС РФ" та проводять репресії у Запорізькій області. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Серед них троє колишніх посадовців, які були звільнені з правоохоронних органів України за «кришування» наркоугруповань і систематичне хабарництво.

"Встановлено, що у лавах псевдоутворення вони виконують каральні завдання агресорів з придушення опору та залякування мешканців тимчасово окупованої територій регіону. Для цього використовують масові репресії, переслідування і незаконні затримання громадян, зокрема учасників руху спротиву. До потерпілих застосовують психологічний тиск, насильство, погрози, вбивства. Зафіксовано факти викрадення і катування людей", - розповіли в СБУ.

Про підозру повідомили так званим:

 

▪️ заступнику начальника «Розовского РОВД»;

▪️ начальнику карного розшуку «Каменско-Днепровского районного отдела милиции»;

▪️ оперуповноваженому «Токмацкого районного отдела милиции»;

▪️ працівнику «Днепрорудненского районного отдела милиции».

Як повідомлялося раніше, СБУ повідомила про підозру голові "морпорту РФ" у Херсоні, який допомагав переправі ворожих боєприпасів через Дніпро. 

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті