СБУ повідомила підозру ще восьми окупантам і назвала їх імена (ФОТО)

За матеріалами СБУ повідомлено про підозру ще восьми мародерам з армії РФ, які грабували українців у Бучі. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Так, перебуваючи на тимчасово окупованих територіях Київщини, ці загарбники проводили так звані «зачистки» населених пунктів: грабували майно місцевих мешканців і мародерили покинуті домівки, щоб згодом відправити все це своїм рідним.

"Слідчі зібрали беззаперечні докази порушення ними законів та звичаїв війни. Встановлено, що більшість із них – військовослужбовці в/ч 6720 федеральної служби військ національної гвардії рф. Серед них є й десантник-гвардієць з окупованого Криму. Зокрема, з 24 лютого по 31 березня 2022 року на території тимчасово окупованої Бучі ці російські військові награбували собі «трофеї» – комп’ютерну та побутову техніку, ювелірні вироби, гаджети, одяг, продукти харчування тощо", - зазначають у СБУ.

Задокументовано, що згодом зловмисники відправляли крадене майно рідним у поштових відправленнях з білоруського міста Мозир. Ці «посилки» призначалися адресатам у Алтайському та Хабаровському краях, на Сахаліні.

Наразі всім їм повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Статті

Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Всі статті