СБУ розслідує діяльність "ректорки" ЛНУ ім.Шевченка Марфіної та її поплічників

СБУ розслідує злочинну діяльність ще трьох ворожих поплічників, які сприяли окупації території Луганської області через організацію фейкового "референдуму", серед підозрюваних - так звана "депутатка" окупаційного "народного совета ЛНР" і фігурантка санкційних списків України та її міжнародних партнерів Жанна Марфіна. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях у м. Сєвєродонецьк на своїй сторінці у Facebook 12 березня.

"У 2014 році, після захоплення терористами Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, вона перейшла на бік ворога. Згодом ватажки "ЛНР" призначили її "ректором" створеного ними "клону" цього вишу. У результаті псевдовиборів 2018 року зрадниця увійшла до складу "парламенту" проросійського угруповання. Наразі вона представляє в цій окупаційній структурі партію диктатора путіна "Единая россия", - пише СБУ.

Зазначається, що до окупації Марфіна працювала на посаді директорки бібліотеки зазначеного університету.

На позачерговому засіданні "народного совета" 20 вересня 2022 року колаборантка разом з іншими "депутатами" проголосувала за так зв. "закон о референдуме ЛНР по вопросу о вхождении в состав РФ на правах субъекта РФ". На підставі цього "документу" окупанти провели злочинний «референдум» на захопленій території Луганської області.  

"Зловмисниця перебуває у розшуку за злочини проти національної безпеки України", - йдеться у повідомленні. 

Уточнюється, що також СБУ зібрала доказову базу щодо протиправної діяльності так званого "голови дільничної виборчої комісії №515 м. Алчевськ" та "члена територіальної виборчої комісії" з проведення псевдореферендуму у Новопскові. Усім Правопорушникам інкримінується колабораційна діяльність та умисні дії з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією, вчинені за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 111-1 та ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України). 

Раніше повідомлялось, що колишній викладачці вишу Луганцевій, яка "кар'єрно зросла" до очільниці штабу "Юнармії" на Луганщині, загрожує до 12 років ув'язнення.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті