СБУ закликала громадян України протистояти залякуванню й "обстрілу" російськими фейками

Служба безпеки України закликала громадян протистояти "обстрілу" російськими фейками та не давати себе залякати. Про це повідомляється в Телеграм-каналі відомства 10 жовтня.

"Окрім ракет, ворог сьогодні "обстрілює" нас фейками та нісенітницями, – сказано в повідомленні. – Це важлива частина його плану".

Уточнюється, що завдання окупантів – посилити медійний ефект від ракетних ударів і розхитати інформаційний простір України, тож у хід ідуть різноманітні інформаційно-психологічні спецоперації (ІПСО).

Зазначається, що перелік тем ворожих фейків надзвичайно широкий: від перебільшення кількості випущених ракет і наслідків уражень до чуток про евакуацію представників влади.

Підкреслюється, що СБУ закликає населення України до наступного:

- не довіряти публікаціям ворожих чи проросійських Телеграм-каналів,

- не поширювати неперевірені дані серед своїх друзів і знайомих,

- отримувати інформацію виключно з офіційних джерел,

- не знімати та не поширювати фото та відео наслідків "прильотів".

"І головне – вірте в захисників України та допомагайте їм! – сказано в повідомленні. – Ворогу не вдасться нас залякати. Спокій і холодний розум – важлива складова нашої майбутньої перемоги".

Раніше повідомлялось, що СБУ нейтралізувала хакерське угруповання, яке "зламало" майже 30 млн акаунтів громадян України та ЄС.

Статті

Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Всі статті