СБУ запобігла підготовці російськими диверсантами вбивства міністра оборони та голови ГУР МО України

Служба безпеки запобігла серії замовних убивств представників вищого військово-політичного керівництва і громадських діячів України. Про це повідомляється в Телеграм-каналі відомства 8 серпня.

"У результаті багатоетапної спецоперації знешкоджено диверсійно-розвідувальну групу головного управління генштабу ЗС РФ (більш відомого як ГРУ), – сказано в повідомленні. – Зловмисники займались підготовкою до фізичної ліквідації міністра оборони та керівника Головного управління розвідки (ГУР) нашої держави, а також відомого українського активіста".

Підкреслюється, що за вбивство кожного з них російські "куратори" обіцяли винагороду у розмірі від 100 до 150 тисяч доларів США.

Уточнюється, що ДРГ була сформована кадровими співробітниками воєнної розвідки РФ для проведення підривної діяльності на території Україні. До неї увійшов мешканець тимчасово окупованого Луганська, який у складі незаконних збройних формувань терористичної організації "ЛНР" брав активну участь у бойових діях проти сил АТО на сході.

"За завданням координатора з москви, саме він, використовуючи свої зв’язки серед кримінальних кіл, підшукував кілера для вчинення замовних убивств", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що на його "пропозицію" відповів мешканець Києва. За 5 тисяч доларів США він погодився ліквідувати українського військового, який, на думку окупантів, нібито причетний до фізичної розправи над російськими військовополоненими.

Підкреслюється, що це вбивство мало стати "тестовим випробуванням" перед виконанням основних завдань ворога.

"Для замаху на керівників оборонних відомств "зв’язковий" вирішив особисто прибути на підконтрольну українській владі територію, – повідомляє СБУ. – Тут разом зі спільником вони мали підготувати план "ліквідації" і подати його на затвердження своїм керівникам в рф".

Уточнюється, що зловмисник маскував маршрути переміщення, тому заїхав в Україну через територію білорусі.

Співробітники СБУ задокументували його прибуття до Волинської області через контрольно-пропускний пункт "Доманове" і зустріч зі спільником. Щоб запобігти вчиненню особливо тяжких злочинів, контррозвідники Служби безпеки із залученням бійців ЦСО "А" затримали обох зловмисників у Ковелі.

"Під час обшуку у "зв’язкового" виявлено докази злочинних дій, а також паспорт громадянина РФ", – сказано в повідомленні.

Наразі обом затриманим повідомлено про підозру у державній зраді, вчинену в умовах воєнного стану та умисному вбивстві. Вирішується питання обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Раніше повідомлялось, що російський танкіст, який розстріляв багатоповерхівку у Чернігові, проведе у в’язниці понад 10 років.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті