СБУ повідомила про підозру "голові уряду "ДНР", який вивозив українське зерно з Маріуполя до РФ

Службою безпеки України внаслідок слідчо-оперативних дій повідомлено про підозру підсанкціонному "голові уряду" терористичної організації "ДНР" громадянину росії Віталію Хоценку. Про це у Телеграм повідомляє прес-центр СБУ 15 березня.  

Як повідомляється, Хоценко  входить до найближчого оточення терориста Пушиліна, який безпосередньо сприяв його призначенню на «керівну посаду» у червні 2022 року.

У лавах окупаційного органу фігурант виконує завдання Москви щодо матеріально-технічного забезпечення бойовиків, які беруть участь у збройній агресії проти України.

Також він відповідає за вивезення українського зерна, вугілля та граніту з Маріупольського порту до країни-агресора.

Крім цього, зловмисник є одним з ключових організаторів фейкового референдуму щодо "приєднання" захопленої території Донеччини до складу росії.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:▪️  ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);▪️ ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації).

Наразі зловмисник переховується від правосуддя на тимчасово окупованій частині сходу України.

Як зазначається,  Служба безпеки знає про його місця перебування, маршрути переміщення та проводить комплексні заходи для притягнення до відповідальності.

Розслідування проводили співробітники СБУ Дніпропетровської, Донецької та Луганської областей за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

Як повідомлялося, СБУ викрила ділків, які намагалися ввезти з окупованих територій в Україну готівку на 37 млн. грн. 

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті