СБУ підтвердила затримання екс-власника "Мотор Січ" – двигуни компанії знайшли у російських гелікоптерах (ФОТО)

Служба безпеки України затримала почесного президента "Мотор Січ", екс-нардепа В'ячеслава Богуслаєва за підозрою у незаконному постачанні продукції компанії для РФ. Про це 23 жовтня повідомляє прес-служба СБУ.

"Співробітники Служби безпеки затримали президента АТ "Мотор Січ" та начальника Департаменту зовнішньоекономічної діяльності цього підприємства", - повідомили представники відомства.

Їм оголосили підозру в колаборації та пособництві державі-агресору. У матеріалах слідства повідомляється, що ці чиновники діяли у змові з наближеними до кремля представниками російської корпорації "Ростех". Ця корпорація, своєю чергою, є одним із головних виробників озброєнь для збройних сил Росії.

Слідчі СБУ підозрюють, що затримані змогли налагодити транснаціональні канали незаконного постачання українських авіадвигунів до країни-агресора. Причому, ці поставки проходили в оптових масштабах.

Завдяки знищенню ворожих бойових гелікоптерів на території України вдалося підтвердити, що на російських гелікоптерах Мі-8АМТШ-ВН "Сапсан", Ка-52 "Алігатор" та Мі-28Н "Нічний мисливець" були встановлені українські двигуни.

Повідомляється, що для обходу встановлених обмежень на торгівлю з РФ організатори схеми використовували підконтрольні комерційні структури у трьох країнах Близького Сходу, Європи та Східної Азії. Саме ці компанії відправляли "замовлення" українському виробнику нібито для потреб закордонної сторони, але насправді продукція прямувала до РФ.

Співробітники СБУ наголосили, що в ході розслідування їм удалося встановити всіх організаторів угод, а також задокументувати їхні злочинні дії. Наразі проводяться комплексні заходи щодо притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, напередодні з'явилася інформація, що співробітники СБУ затримали Богуслаєва та під конвоєм відвезли його до Києва.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті