СБУ переносить війну якомога ближче до Кремля - Малюк

Служба безпеки України посилює роботу в тилу ворога, щоб перенести війну якомога ближче до Кремля. Про це заявив голова СБУ Василь Малюк в інтерв'ю Politico.

"СБУ завдає цілеспрямовані точкові удари. Ми жалимо ворога голкою прямо в серце. Кожна наша спецоперація переслідує конкретну ціль і дає свій результат. Усе це в комплексі ускладнює можливості рф для ведення війни в Україні і наближає нашу Перемогу", – зазначив Малюк.

Вже зараз спецслужба працює над тим, щоб відтіснити Чорноморський флот РФ з Криму. І робить це з допомогою морських дронів "Sea baby".

"Це змусило Москву перевести більшу частину флоту зі своєї бази в окупованому Севастополі в Криму, залишивши західну частину моря вільним від російських суден і дозволивши Україні відновити використання своїх портів для судноплавства", - зазначили у ЗМІ.

Також Малюк зазначив, що Україна ретельно розглядає свої цілі перед тим, як завдати удару — намагаючись дотримуватися правил війни, на відміну від росії, яка обстрілювала ракети, артилерію та безпілотники як по військових, так і по цивільних цілях.

"Плануючи та готуючи свої спецоперації, СБУ ретельно обирає цілі. Ми працюємо на військових об’єктах або на тих, які противник використовує для виконання своїх бойових завдань. Ми діємо повністю за нормами міжнародного права", – підкреслив Малюк.

Як повідомлялось раніше, голова СБУ Малюк заявив, що Кримський міст приречений.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті