#SaveUkrainianChildren. У понад 20 країнах українці проведуть акції проти депортації, насилля і вбивства дітей росією

З 1 по 4, та з 10 по 11 червня українці більш ніж в 40 містах 23 країн світу проведуть демонстрації у рамках всесвітньої кампанії #SaveUkrainianChildren, приуроченої до Міжнародного дня безневинних дітей – жертв агресії. Про це повідомляє організатор "Армія громад України".

"Ця акція вимагає від всього демократичного світу сказати категоричне “ні” російським злочинам геноциду в Україні, зокрема депортації, викраденню, ґвалтуванню та вбивству дітей. З початку росією війни в Україні, вже було депортовано понад 300 000 дітей до рф (російська влада заявляє про депортацію 700 000). Це є ознакою злочину геноциду, відповідно до ст. 2 Конвенції ООН “Про запобігання злочинів геноциду і покарання за нього”. Світова спільнота має засудити російські злочини геноциду в Україні, злочинців покарати", - йдеться у повідомленні.

Учасники акцій планують провести мітинги з елементами перформансу у відомих локаціях своїх міст та закликати громадян всіх країн підписати петицію Save Ukrainian Children. Кампанію своїми новими тематичними творами підтримає видатний український митець Андрій Єрмоленко. 

Також активісти будуть закликати підписати петицію #unrussiaUN “Геть росію з ООН!”, тому що країна-терорист не має права бути членом РадБезу ООН, де росія знаходиться протиправно, при тому систематично зловживаючи правом вето. Членству рф у Раді Безпеки потрібно покласти край шляхом реформування РБ ООН і змін до статуту ООН.

Кампанію організовує Communities Army of Ukraine (Армія громад України), заходи в її рамках підтримали також спільнота  KLYCH,  PR Army та інші українські об’єднання. 

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті