Саміт G20 погодив і ухвалив підсумкову декларацію

Учасники саміту G20 дійшли консенсусу щодо тексту підсумкової декларації, документ ухвалено. Про це заявив у суботу  9 вересня прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Times of India.

"Завдяки нашій наполегливій роботі, і за вашої підтримки щодо декларації лідерів саміту G20 у Нью-Делі консенсус є. Я оголошую про ухвалення декларації", - заявив прем'єр Індії.

Моді також подякував усім, хто зробив можливим ухвалення фінального документа.

Видання уточнює, що декларацію оприлюднять у неділю наприкінці саміту, а її ухвалення стало перемогою для Індії, яка наразі головує в G20. 

При цьому між учасниками G20 відзначалися глибокі розбіжності у зв'язку з війною РФ проти України і питанням виплати грошових компенсацій за причетність до кліматичних змін.

Нагадаємо, Ердоган на зустрічі G20 закликав послабити санкції проти РФ задля поновлення "зернової угоди".

Статті

Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Всі статті