Салліван: "Звільнення Херсона - видатна перемога"

Звільнення Херсона від російських окупантів – видатна перемога України. Про це заявив радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван, - повідомляє Бі-бі-сі з посиланням на агентство Франс Прес.

"Схоже, що українці щойно здобули визначну перемогу. Єдиний обласний центр, захоплений Росією в цій війні, тепер знову знаходиться під українським прапором - і це дуже примітно", - сказав Салліван.

У повідомленні нагадується, що 11 листопада російська влада офіційно оголосила про здачу Херсона, назвавши це "відведенням військ". Офіційний представник міноборони РФ Ігор Конашенков повідомив на брифінгу, що під час відступу з Херсона на лівий берег Дніпра виведено понад 30 тис. російських військовослужбовців, близько 5 тис. одиниць озброєння та військової техніки, а також матеріальне майно.

Статті

Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Луганськ
20.04.2024
19:37

«Ця війна не схожа на жодну іншу»: Україна продовжує напрацьовувати досвід психологічної підтримки поранених і тих, хто повернувся з полону

«Правду кажучи, мені не хочеться знов про все це згадувати… Так, я визнаю, що потребую допомоги психолога. Але зараз мені її не надають»
Всі статті