Салліван пояснив, що уряд США не втручається у кадрові рішення влади України в Збройних силах

Українська влада самостійно приймає рішення щодо кадрових питань в Збройних силах України без Сполучених Штатів. Про це в ефірі телеканалу CBS News заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, - передає Укрінформ.

«Кадрові рішення в Збройних силах України – це питання української влади. Це не те питання, в яке уряд США повинен втручатися. Тому ми залишилися осторонь кадрових рішень. І, звичайно, це суверенне право України і право президента України приймати свої кадрові рішення», - сказав він.

Салліван додав, що США вже дали зрозуміти, що не збираються втручатися у військові кадрові рішення України.

«Ми про це вказали безпосередньо українцям», - зазначив він.

Як повідомлялося, Україна поінформувала Білий дім про те, що президент Володимир Зеленський вирішив звільнити генерала Валерія Залужного з посади головнокомандувача Збройних сил України.

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті