Ризик тактичного ядерного удару РФ по Україні зберігається - голова Центру нерозповсюдження ядерної зброї

Керівник Центру нерозповсюдження ядерної зброї Поліна Синовець вважає, що росія в крайньому випадку може завдати Україні тактичного ядерного удару. Про це вона сказала в ефірі телемарафону, - повідомляє "Дом".

На її думку, щодо України зберігається ризик завдання удару тактичною ядерною зброєю, яка застосовується на ближні відстані.

"Якщо говорити про Україну, то це, скоріше, тактичний удар. І тут поки що висока ймовірність задіяння росією ядерної зброї. А стратегічні сили (на далекі відстані, — ред.) будуть задіяні у відносинах між росією та США. Але мені здається, що росія на це не піде, тому що при завданні удару по країні НАТО, тим більше США, основною жертвою конфлікту стане сама РФ", - вважає Синовець.

Вона додала, що "інстинкт самозбереження у президента путіна є абсолютно точно". Тому доводити взаємини РФ — США до рівня стратегічного ядерного протистояння насамперед не на користь росії.

Як повідомлялося, 8 серпня глава російської делегації Андрій Білоусов на оглядовій конференції Договору про нерозповсюдження ядерної зброї в Нью-Йорку заявив, що ядерні сили росії не приведені в режим підвищеної боєздатності для завдання удару по Україні.

Статті

Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Всі статті