Румунське золото: в МЗС Румунії викликали посла РФ на тлі заяв про відмову повертати дорогоцінний метал

В МЗС Румунії викликали посла РФ Валерія Кузьміна через російські заяви з приводу румунського золота, вивезеного в Росію під час Першої світової війни. Про це йдеться у повідомленні МЗС Румунії 17 березня, - пише "ЄП".

Зазначається, що посла викликали у зв’язку з "серією заяв російської сторони", які звучали останнім часом.

"До посла було доведено глибоке незадоволення румунської сторони у зв'язку з викривленим, усіченим та невідповідним чином, у тому числі у публічній комунікації посольства Російської Федерації, висвітленням важливих тем двостороннього характеру, які беруть свій початок в історичному минулому", – йдеться у повідомленні.

15 березня посольство Росії в Румунії у своєму Telegram-каналі закликало "окремі гарячі румунські голови" відмовитися від мрії повернути румунське золото.

"Послу РФ було нагадано про необхідність повного і постійного включення в дипломатичну практику, в тому числі в частині дотримання відповідальної поведінки в публічній комунікації", – заявили в МЗС Румунії.

Посольство Росії в Бухаресті також заявило в п'ятницю, спираючись на дані Міністерства оборони Росії, що в Україні воювали 784 "румунські найманці", з яких 349 були вбиті російською армією. Заяви посольства викликали реакцію МЗС Румунії, яке уточнило, що така інформація "є частиною арсеналу гібридної війни і дезінформаційної кампанії, спрямованої проти країн-членів ЄС і НАТО, в тому числі проти Румунії".

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті