Рубіжанський інклюзивно-ресурсний центр, який працює з дітьми з усієї Луганщини, отримав сучасні психодіагностичними методики (адреса, контакт)

Рубіжанський інклюзивно-ресурсний центр, релокований у Київ, який працює з дітьми ВПО з усієї Луганської області, отримав сучасні психодіагностичними методики. Про це "ОстроВу" повідомила директорка закладу Світлана Шелест, а також голова Луганської ОВА Артем Лисогор у своєму Телеграм-каналі 14 грудня.

"Наразі ми працюємо з дітьми з особливими потребами не лише з Рубіжанської громади, а з усіх громад Луганської області", - зазначила Світлана Шелест.

У Києві центр працює за адресою: проспект Берестейський, 65, кабінет 370. Є також віддалене робоче місце у Дніпрі. З дітьми, які перебувають в інших наелених пунктах, у тому числі за кордоном, працюють онлайн. У фахівців центру вже напрацьований досвід і занять, і психодіагностики, й підготовки відповідних документів онлайн.

Станом на 14 грудня Рубіжанський інклюзивно-ресурсний центр поповнився сучасними психодіагностичними методиками. До комплектів входить наступне:

- міжнародна шкала продуктивності Лейтера - методика оцінки невербального інтелекту та функціонування нейропсихологічних процесів;

- шкала інтелекту Векслера для дітей - стандартизована методика для вимірювання інтелекту у віці від 6 до 16 років;

- індивідуалізоване психоосвітнє оцінювання дітей із розладами аутичного спектра за методикою TEACCH - дозволяє оцінити сукупність нерівномірно представлених сильних і слабких з погляду навчання сторін дитини;

- шкали Коннерс – набір для оцінки розладу дефіциту уваги і гіперактивності та його найбільш поширених супутніх проблем і розладів у дітей та підлітків;

- скринінгова Шкала розладів аутичного спектру - швидкий і надійний метод діагностики дітей з аутизмом без урахування вікової категорії, рівня розумового розвитку, або ступеня прояву хвороби.

Директорка закладу також зазначила, що у центрі є вакансії реабілітолога, психолога, логопеда.

З питань роботи та занять з дітьми можна звертатись за телефоном 095 012 57 40 - незалежно від населеного пункту, в якому ви наразі проживаєте.  

Раніше повідомлялось, що діти - переселенці робили "чарівні сніжинки" на майстер-класі в Старобільському хабі на Закарпатті.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті