Рубіжанський інклюзивно-ресурсний центр, який працює з дітьми з усієї Луганщини, отримав сучасні психодіагностичними методики (адреса, контакт)

Рубіжанський інклюзивно-ресурсний центр, релокований у Київ, який працює з дітьми ВПО з усієї Луганської області, отримав сучасні психодіагностичними методики. Про це "ОстроВу" повідомила директорка закладу Світлана Шелест, а також голова Луганської ОВА Артем Лисогор у своєму Телеграм-каналі 14 грудня.

"Наразі ми працюємо з дітьми з особливими потребами не лише з Рубіжанської громади, а з усіх громад Луганської області", - зазначила Світлана Шелест.

У Києві центр працює за адресою: проспект Берестейський, 65, кабінет 370. Є також віддалене робоче місце у Дніпрі. З дітьми, які перебувають в інших наелених пунктах, у тому числі за кордоном, працюють онлайн. У фахівців центру вже напрацьований досвід і занять, і психодіагностики, й підготовки відповідних документів онлайн.

Станом на 14 грудня Рубіжанський інклюзивно-ресурсний центр поповнився сучасними психодіагностичними методиками. До комплектів входить наступне:

- міжнародна шкала продуктивності Лейтера - методика оцінки невербального інтелекту та функціонування нейропсихологічних процесів;

- шкала інтелекту Векслера для дітей - стандартизована методика для вимірювання інтелекту у віці від 6 до 16 років;

- індивідуалізоване психоосвітнє оцінювання дітей із розладами аутичного спектра за методикою TEACCH - дозволяє оцінити сукупність нерівномірно представлених сильних і слабких з погляду навчання сторін дитини;

- шкали Коннерс – набір для оцінки розладу дефіциту уваги і гіперактивності та його найбільш поширених супутніх проблем і розладів у дітей та підлітків;

- скринінгова Шкала розладів аутичного спектру - швидкий і надійний метод діагностики дітей з аутизмом без урахування вікової категорії, рівня розумового розвитку, або ступеня прояву хвороби.

Директорка закладу також зазначила, що у центрі є вакансії реабілітолога, психолога, логопеда.

З питань роботи та занять з дітьми можна звертатись за телефоном 095 012 57 40 - незалежно від населеного пункту, в якому ви наразі проживаєте.  

Раніше повідомлялось, що діти - переселенці робили "чарівні сніжинки" на майстер-класі в Старобільському хабі на Закарпатті.

Статті

Луганськ
08.06.2024
10:11

Життя чи спогади. Луганський щоденник

Подруга з України питає, як ми живемо. І я відповідаю чесно: добре – їжа, робота, плани. "Хіба краще, ніж 10 років тому?" – не вірить вона. Не можна порівнювати. Не можна проводити паралелі. Це нічого не дасть. Це як порівнювати себе у 20 та 40...
Країна
06.06.2024
20:31

Вступна кампанія для мешканців окупованих територій: умови та пільги

По-перше, дорога дуже ускладнилася, це довго, дорого і небезпечно. По-друге, жахи про мобілізацію, які ми бачимо, не сприяють переїзду молодих людей. Якщо він виїде і вступить до вишу, то автоматично стане невиїзним. По-третє, проблеми зі світлом і...
Країна
05.06.2024
13:57

Енергетика: невідворотний тягар тарифів

Завдання балансування енергосистеми виконували саме ТЕС та ТЕЦ. Тому планові відключення населення та підприємств від енергопостачання неминучі.
Всі статті