Розгром росії під Вугледаром розкрив проблеми російської армії - ISW

Катастрофічні втрати росіян під Вугледаром розкрили низку проблем армії РФ. Про це 2 березня у звіті повідомляє Інститут вивчення війни.

"Російські війська продовжували робити серйозні помилки та висували танкові колони в українські засідки під час останнього тритижневого російського наступу під Вугледаром, який українські джерела охарактеризували як найбільшу танкову битву війни на сьогодні", - повідомили експерти ISW.

Повідомляється, що українські військові успішно заманювали російські танки в зони ураження, після чого знерухомлювали російські колони і направляли їх на заміновані узбіччя доріг, а потім добивали техніку ствольною артилерією та установками HIMARS. Серед помилок, яких припускалося російське командування, в Інституті наголошують на нездатності перебудовувати тактику ведення боїв і використовувати переваги місцевості.

У результаті, за даними наших захисників, росіяни втратили щонайменше 130 одиниць бронетехніки. Такий рівень втрат змусив окупантів перейти до тактики лобових атак із використанням піхоти.

В ISW зазначили, що підрозділи окупантів на цьому напрямі (особливо 155 бригада морської піхоти) зараз здебільшого складаються з "мобіків". Причому ці мобілізовані вже зазнали величезних втрат у цьому ж районі у жовтні минулого року.

У результаті експерти ISW зазначили, що посилення невдач російських військових на різних напрямках перешкоджатиме здатності окупантів проводити ефективні наступальні операції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що британська розвідка оцінила втрати росіян під Вугледаром за супутниковим знімком.

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті