Росія в обмін на дрони-камікадзе поставить Ірану 24 винищувачі Су-35 - ЗМІ

Росія невдовзі поставить Ірану багатоцільові винищувачі Су-35. Про це повідомив 12 канал ізраїльського телебачення з посиланням на західні розвідки, які стежать за військовим співробітництвом Москви і Тегерана, - пише israelinfo.co.il.

"За їхніми даними, йдеться про 24 винищувачі, спочатку призначені для Єгипту. Американці вмовили Каїр відмовитися від угоди, і росіяни шукали покупців для літаків. Після того, як Іран став постачальником дронів для російської армії, питання було вирішено. За даними західних розвідок, підготовка іранських льотчиків на нових машинах іде повним ходом", - пише видання.

"Мабуть, Росію не зупинить попередження Ізраїлю про те, що посилення військової співпраці з Іраном підштовхне Єрусалим до постачання озброєнь Україні, від чого Ізраїль утримувався незважаючи на тиск США та всередині країни. Місяць тому про це заявив, виступаючи на конференції в Бахрейні глава СНБ Еяль Хулата. Тоді, за інформацією 11-го каналу ІТВ, йшлося про постачання балістичних ракет Росії. Це тим більше актуально у разі продажу літаків Ірану", - наголошується в інформації.

У ній також нагадується, що минулого четверга глава Моссада Давид Барнеа попередив про намір Ірану розширити постачання озброєнь Росії. Місяцем раніше ЦРУ повідомило, що Росія допомагатиме Ірану будувати сучасну армію, що створить великі проблеми США та їхнім союзникам у регіоні.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський закликав США надавати велику військову допомогу Україні через союз Росії та Ірану, і нагадав, що Україна не закликає союзників воювати за неї.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті