Росія намагається налагодити маршрут безперебійного постачання зброї з Ірану – ISW

Росія намагається розширити співпрацю з Іраном, щоб отримати стабільний канал постачання високоточної зброї. Про це 5 січня повідомляє Інститут вивчення війни.

"Іранські державні ЗМІ 28 грудня заявили, що Іран незабаром отримає з росії 24 винищувачі Су-35, ймовірно, в обмін на безпілотники та балістичні ракети іранського виробництва", - зазначили в ISW.

Це підтверджує заяви офіційних осіб США, зроблені ще на початку грудня. Тоді наголошувалося, що росія надає безпрецедентний рівень військової та технічної підтримки Ірану в обмін на системи озброєнь іранського виробництва.

Зазначається, що росія та Іран будують новий трансконтинентальний торговий маршрут в обхід санкцій та "іноземного втручання". Також представники Інституту повідомили, що російські та іранські офіційні особи ведуть переговори щодо налагодження торговельного маршруту. Це дозволить досягти більш послідовних постачань зброї між двома країнами, зазначають експерти.

Крім того, аналітики Інституту вивчення війни вирахували, що російські загарбники можуть використати 1750 іранських безпілотників до травня 2023 року, якщо застосовуватимуть їх з інтенсивністю, як у період з вересня по грудень 2022 року.

Нагадаємо, раніше голова ГУР Буданов повідомляв, що росія купила у Ірану 1700 дронів-камікадзе.

Статті

Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Всі статті