Росія попросила США видати візу для Лаврова

Російський посол у США Анатолій Антонов заявив, що росія вимагає видати американську візу міністру зовнішніх справ РФ Сергію Лаврову, щоб той зміг виїхати до Нью-Йорка та взяти участь у Генасамблеї ООН. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Антонов розповів, що США останніми роками створювали для РФ "складності з робочими поїздками".

"Посольство вже звернулося до Білого дому, Держдепартаменту з вимогою виконати зобов'язання країни, на території якої базується штаб-квартира ООН, і негайно видати візи міністру та всім членам російської делегації. Ми і надалі наполягатимемо на забезпеченні безперешкодного в'їзду всіх представників росії, які беруть участь у заходах 77-ї сесії Генеральної асамблеї ООН", - сказав він.

Щорічну сесію Генасамблеї заплановано на період з 20 по 26 вересня 2022 року. У ній традиційно візьмуть участь глави держав, прем'єри та міністри 193 країн світу. Як повідомляли росЗМІ, президент росії путін цього року не поїде на Генеральну Асамблею ООН.

Як раніше повідомлялося, МЗС РФ фактично відмовило держсекретарю США у розмові з Лавровим.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті