Росія відкриває "федеральні суди" в окупованих районах. Охочих попрацювати знайшлося біля чверті від плану

Цього тижня на окупованих Росією частинах територій Донецької та Луганської областей ("ДНР"/"ЛНР"), а також Запорізької та Херсонської областей мають почати працювати "федеральні суди". Таке рішення ухвалив Верховний суд Росії, - пишуть пропагандистські ЗМІ.

Зазначається, що "судова система нових регіонів" укомплектована поки що тільки на чверть, але "процесу їхньої інтеграції це не перешкода".

Зокрема, на всі окуповані в Україні території призначено 258 суддів, незважаючи на обіцяні преференції та пошук суддів, який тривав кілька місяців.

"Не дивлячись на такий масовий заклик, суди нових регіонів наразі укомплектовані лише на чверть від штатної чисельності, яка становить 1115 осіб", - пишуть пропагандисти.

Як повідомлялося, партія "Единая Россия" висунула на посаду спікера так званого "парламенту ДНР" кандидатуру батька ліквідованого комбатанта НЗФ "Спарта" Володимира Жоги Артема, який очолює НЗФ після смерті сина.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті