Росія домовилася з Іраном про постачання балістичних ракет - речник Повітряних сил ЗСУ

Росія домовилися з Іраном про постачання балістичних ракет для їхнього використання у війні проти України. Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат на брифінгу 7 листопада, - пише "НВ".


«Про балістичні ракети з'явилася інформація, що росія все ж таки досягла домовленостей. Як саме їх буде доставлено до України, це вже не важливо. Ми бачимо, що є регулярне повітряне сполучення з Москвою та Тегераном», - зазначив він.

Ігнат додав, що ракети також можуть доставляти до росії водним транспортом, використовуючи порти.

Наразі немає точної інформації про кількість ракет, які планує отримати росія від Ірану. Але вже ясно, що це зброя дальністю 300 та 700 км.

Представник ЗСУ додав, що для України це нова загроза, оскільки проти балістики немає ефективних засобів боротьби. Ймовірно, їх необхідно знищувати фізично на стадії запуску.

З початку жовтня війська РФ атакують українські міста дронами-камікадзе іранського виробництва. За даними розвідки, у листопаді Іран планує поставити росії ще понад 200 бойових дронів.

Як повідомлялося, представник Головного управління розвідки міноборони України (ГУР) Вадим Скибіцький заявив, що завдаючи ударів по цивільній інфраструктурі України, росія використала близько 80% своїх сучасних ракет. 

Статті

Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Всі статті