Росія блокує евакуацію українців на кордоні з Естонією: люди стоять у черзі шосту добу

Росія блокує евакуацію українців на кордоні з Естонією: люди стоять у черзі шосту добу. Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у Телеграм.

"Росія блокує евакуацію українців, серед яких сотні маріупольців, на кордоні з Естонією. Критична ситуація скалась на пункті пропуску в районі Івангороду. ФСБ проводить фільтрацію до перетину кордону та потрапляння в пункт переходу. Люди чекають в черзі вже шосту добу в абсолютно нелюдських умовах. Також повідомляють по затримання, факти заборони перетину з боку росії. Те, що ми бачили протягом літа в Маріуполі зараз відбувається в Івангороді", - повідомив Андрющенко.

За його словами, ситуація погіршується великою кількістю росіян, що намагаються втекти. Тому, прикордонники та ФСБ в першу чергу «обслуговує» росіян.

Андрющенко зазначає, що після проведення псевдореферендуму та закриття можливості потрапити на підконтрольну територію велика кількість маріупольців прийняла рішення евакуюватись до остаточної анексії цим, самим простим до того шляхом, але тепер люди знов опинились в заручниках росії.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті