Росії подобається бути державою-терористом. Росіяни досі отруєні Кремлем - Зеленський про мирний саміт

Президент України Володимир Зеленський заявив, що підтримує ініціативу проведення мирного саміту і вдячний президенту США Джо Байдену за її підтримку, оскільки це може сприяти відновленню міжнародного законного порядку. Про це Зеленський заявив у своєму виступі перед Конгресом США.

"Росія може зупинити свою агресію, якщо справді захоче — але ви можете прискорити нашу перемогу. Я знаю це. І це покаже будь-якому потенційному агресору, що ніхто не може досягти успіху, порушуючи національні кордони, вчиняючи злочини і пануючи над людьми проти їхньої волі. Було б наївно чекати кроків до миру з боку Росії, якій подобається бути державою-терористом, Росіяни все ще отруєні Кремлем.

Відновлення міжнародного законного порядку – наше спільне завдання. Так, нам потрібний світ. Україна вже виступала з пропозиціями, які я щойно обговорив із президентом Байденом. Наша мирна формула з 10 кроків може і має бути реалізована для нашої спільної безпеки, яка гарантована на десятиліття вперед.

І щодо мирного саміту, який може відбутися: я радий, що президент Байден підтримав нашу ініціативу. Кожен із вас, пані та панове, може допомогти у її реалізації, щоб забезпечити лідерство Америки", - заявив президент України.

Нагадаємо, Державний секретар США Ентоні Блінкен у середу офіційно оголосив про новий пакет військової допомоги для України на суму 1,85 мільярда доларів, що передбачає також передачу системи протиповітряної оборони Patriot.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті