Російські військові вивозять свої сім'ї із окупованого Мелітополя - мер Федоров

Російські військові вивозять свої сім'ї з окупованої армією росії Мелітополя. Про це заявив під час телемарафону 15 серпня мер міста Іван Федоров, повідомляє Бі-бі-сі.

"Після того, як партизани та ЗСУ активно відпрацювали ще один тиждень, російські військові вивозять свої сім'ї з міста", – заявив він.

При цьому Федоров зазначив, що російські війська активно переміщуються із Херсона до Мелітополя.

У неділю влада Херсона повідомила, що більшість представників військового командування росіян покинули місто.

Перший заступник голови обласної ради Юрій Соболевський заявив, що українська артилерія знищила мости через Дніпро в Херсонській області і всі головні дороги знаходяться під вогневим контролем ЗСУ.

"Мабуть, це і стало основною причиною того, що військове командування покинуло Херсон", - сказав він, виступаючи в ефірі телемарафону.

До цього українські військові заявили, що знову завдали удару по Антонівському автомобільному мосту в Херсоні. Соболевський стверджує, що тепер цей міст неможливо перейти навіть пішки. 

Про те, що російські командири залишають Херсон, говорив і голова Миколаївської військової адміністрації Віталій Кім у суботу. За його словами, російське командування рухається "за Дніпро".

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті