Російські олігархи переконують європейські суди, що не товаришують із путіним і "не мають відношення до подій в Україні"

Десятки російських олігархів звернулися до судів із вимогою скасувати санкції Євросоюзу. Бізнесмени стверджують, що їх помилково назвали «наближеними до Володимира Путіна», - повідомляє "BILD на русском".

За даними Європейського суду, на сьогоднішній день оскаржити введені санкції намагається 61 особа або компанія з росії та Білорусі. Усі вони потрапили до «чорних списків», оскільки, як стверджується, надавали фінансову чи політичну підтримку путіну та його військовій кампанії в Україні.

Самі олігархи стверджують, що їхні активи в ЄС – це насамперед дорога нерухомість та яхти – заморожені несправедливо.

Так, Григорій Берьозкін, мільярдер і власник великої енергетичної компанії ЕСН з початком війни втратив громадянство Кіпру - острівна держава вирішила відкликати у нього паспорт. У своєму позові Берьозкін говорить про зіпсовану репутацію та вказує, що «не має відношення до подій в Україні і не підтримує уряд РФ».

Геннадій Тимченко - головний акціонер банку «Росія» і близький друг путіна, з яким президент навіть іноді грає в хокей, вважає, що влада ЄС явно помилилася в оцінці його відносин з російським лідером. Через збитки він вимагає від Євросоюзу компенсації в розмірі одного мільйона євро.

Сергій Мндоянц - один із керівників телекомунікаційної компанії «Система» у позовній заяві говорить про те, що не вважає себе «значним підприємцем», як про нього висловилася влада ЄС, мотивуючи внесення до списку санкцій.

У списку позивачів також є й інші відомі на Заході олігархи, серед них колишній власник футбольного клубу «Челсі» Роман Абрамович та керівник фінансової групи «Альфа-Груп» Михайло Фрідман. Також видалення із списку санкцій намагався домогтися Алішер Усманов, однак судді Європейського суду в задоволенні його вимог вже відмовили, - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, у США готують санкції проти одного з найбагатших олігархів росії.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті