Російська чиновниця розповіла, як знищують любов до України у викрадених у Маріуполі дітей

У викрадених російськими окупантами українських дітей знищують любов до України та прищеплюють любов до країни-агресора. У цьому зізналася уповноважена з прав дитини Марія Львова-Бєлова, - пише Бі-Бі-Сі.

Чиновниця розповіла, що цього літа до Підмосков'я привезли 30 дітей, яких "знайшли у підвалах" Маріуполя.

Їх ставлення до РФ на той час було різко негативним. "Коли ми їх привезли на територію Московської області, щоб вони трошки відновилися, почалася історія, що вони негативно відгукувалися про президента (путіна - "ОстроВ"), говорили всякі гидоти (про росію - "ОстроВ"), співали гімн України, "Слава Україні" і таке інше", - розповіла уповноважена на виступі у Громадській палаті.

Однак, невдовзі після того, як діти, батьків яких ніхто навіть не намагався шукати, були передані під опіку до прийомних родин у Росії, ставлення дітей, за її словами, швидко змінилося.

"Ми почали питати хлопців: "Ось ви кажете, Росія погана. Ну добре, нехай Росія буде поганою, у вас є можливість зараз повернутися", - повідомила Львова-Бєлова.

"Ніхто з дітей не захотів повертатися, всі сказали: "Нам тут дуже добре". Тому так, є ось цей якийсь негатив, можливо, на початку, але потім він перетворюється на любов до Росії", - резюмувала вона.

Як повідомлялося раніше, Україна неодноразово заявляла, що вивезення дітей з окупованих територій до РФ і передача їх у сім'ї – це депортація та геноцид. Жодних кроків щодо повернення дітей на Батьківщину, про які говорила російська чиновниця, з боку країни-агресора не зафіксовано.

Виступ Львової-Бєлової у Громадській палаті чи не перший випадок, коли уповноважена відкрито підтверджує те, в чому россію багато разів звинувачувала влада України — у спробі змінити ідеологію та світогляд вивезених до РФ дітей-сиріт.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті