Російська актриса Асмус не прийшла до суду, але антивоєнний допис видалила

У росії в Тверському районному суді пройшло перше засідання у адміністративній справі про «дискредитацію» армії проти актриси Крістіни Асмус, - повідомляє "Медіазона".

Актриса 24 лютого опублікувала в інстаграмі пост із чорною картинкою та підписом: «Страх і біль. Молю, зупиніть все це. Ні війні!!!!!". Наразі актрисі загрожує штраф від 30 до 50 тисяч рублів. Крім того, вона видалила посаду через кілька днів після складання протоколу.

Суд закрив процес від журналістів через «таємницю, що охороняється законом» у матеріалах справи.

Сама актриса не стала давати коментарі з приводу штрафу, що загрожує їй, проте, за словами адвоката, вона "була вкрай засмучена". На засіданні суду вона також не з’явилася. Розгляд справи було перенесено на 14 вересня.

Адвокат актриси Володимир Ляховський клопотав про припинення справи через відсутність складу правопорушення. Він наголосив, що адміністративну відповідальність за дискредитацію дій збройних сил було введено в березні, а пост Асмус у соцмережах було розміщено 24 лютого.

Як зазначає видання "ВВС.News.Русская служба", відразу після початку російського вторгнення в Україну проти війни висловилися багато російських знаменитостей, у тому числі й ті, хто до цього не робив політичних висловлювань. Однак після введення адміністративної відповідальності за "дискредитацію збройних сил РФ" (під якою правоохоронними органами розуміється зокрема використання слова "війна") більшість постів та звернень було видалено.

Нагадаємо, що Асмус стала відома після участі у серіалі «Інтерни». Актриса була одружена з шоуменом Гаріком Харламовим.

Статті

Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Луганськ
20.04.2024
19:37

«Ця війна не схожа на жодну іншу»: Україна продовжує напрацьовувати досвід психологічної підтримки поранених і тих, хто повернувся з полону

«Правду кажучи, мені не хочеться знов про все це згадувати… Так, я визнаю, що потребую допомоги психолога. Але зараз мені її не надають»
Всі статті