Російська актриса Асмус не прийшла до суду, але антивоєнний допис видалила

У росії в Тверському районному суді пройшло перше засідання у адміністративній справі про «дискредитацію» армії проти актриси Крістіни Асмус, - повідомляє "Медіазона".

Актриса 24 лютого опублікувала в інстаграмі пост із чорною картинкою та підписом: «Страх і біль. Молю, зупиніть все це. Ні війні!!!!!". Наразі актрисі загрожує штраф від 30 до 50 тисяч рублів. Крім того, вона видалила посаду через кілька днів після складання протоколу.

Суд закрив процес від журналістів через «таємницю, що охороняється законом» у матеріалах справи.

Сама актриса не стала давати коментарі з приводу штрафу, що загрожує їй, проте, за словами адвоката, вона "була вкрай засмучена". На засіданні суду вона також не з’явилася. Розгляд справи було перенесено на 14 вересня.

Адвокат актриси Володимир Ляховський клопотав про припинення справи через відсутність складу правопорушення. Він наголосив, що адміністративну відповідальність за дискредитацію дій збройних сил було введено в березні, а пост Асмус у соцмережах було розміщено 24 лютого.

Як зазначає видання "ВВС.News.Русская служба", відразу після початку російського вторгнення в Україну проти війни висловилися багато російських знаменитостей, у тому числі й ті, хто до цього не робив політичних висловлювань. Однак після введення адміністративної відповідальності за "дискредитацію збройних сил РФ" (під якою правоохоронними органами розуміється зокрема використання слова "війна") більшість постів та звернень було видалено.

Нагадаємо, що Асмус стала відома після участі у серіалі «Інтерни». Актриса була одружена з шоуменом Гаріком Харламовим.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті