РосЗМІ повідомляють, що майже 700 контрактників із 64 бригади РФ хочуть втекти з фронту

Близько 700 контрактників із 64 мотострілецької бригади намагаються звільнитися та залишити Україну – поки що безрезультатно. Про це 19 серпня повідомляє російське видання "Важливі історії".

У своєму матеріалі журналісти посилаються на військовослужбовців бригади, які скаржаться, що командування відмовляється виводити з території України навіть тих, у кого контракт із армією закінчився у травні. При цьому їх намагаються утримати обіцянками підвищити "бойові" – з 90 до 120 тисяч рублів.

"Я бачу постійно, як на командний пункт ходять відмовники. Їх теж посилають і не дають відмовитися, нібито це неможливо, "йди далі служи". Через це всі тікають і їдуть у частину власним коштом, щоб там відмовитися. У мене знайомий поїхав так, йому у відділі кадрів сказали, що приїхало та звільняються вже за 700 осіб", - розповів співрозмовник видання.

Зазначимо, що солдатів 64 мотострілецької бригади пов'язують із воєнними злочинами на Київщині. І у розмові з журналістами військовослужбовці визнали причетність до вбивств мирних мешканців. Вони намагалися виправдатись заявами, що виконували наказ командира бригади – Азатбека Омурбекова.

За словами одного із співрозмовників, військові РФ за наказом розстріляли від трьох до чотирьох машин із мирними жителями. На додачу до цього Омурбеков наказував вбивати "всіх, у кого телефони знайдете".

Однак російське командування не лише віддавало злочинні накази про вбивство цивільних осіб, а й активно обкрадало будинки мирних жителів. Зокрема, повідомляється, що заступник командира з тилу В'ячеслав Клобуков вкрав сервіз, "щоб командування їло з гарного посуду".

Нагадаємо, що командир 64 окремої мотострілецької бригади збройних сил РФ Азатбек Омурбеков отримав підвищення після виведення частини із Бучі. Сама ж бригада отримала почесне звання "гвардійської".

Нагадаємо, що близько тижня тому з'явилися дані, що 64 мотострілецька бригада могла бути майже повністю знищена в боях - таким чином кремль міг намагатися приховати воєнні злочини.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті