Росіяни звинувачують мешканця "ДНР" в замаху на керівника військової частини в Краснодарському краї РФ за "наводкою" СБУ

Росіяни затримали уродженця України і звинуватили його в замаху на керівника військової частини в Краснодарському краї. Про це повідомили росЗМІ 4 листопада.

"У Краснодарському краї попереджено замах на керівництво однієї з місцевих військових частин. За підготовку теракту затримали уродженця України", - ідеться в повідомленні.

Уточнюється, що обвинувачений - 33-річний Тюлюбаєв народився в Україні і був "зареєстрований у "ДНР".

Перебуваючи в Тимашевську, чоловік нібито отримав від представників українських спецслужб координати схованки з елементами для виготовлення СВУ. 

"За попередньою інформацією, сама схованка знаходилася в Бєлгородській області", - пише росіянин.

Тюлюбаєв нібито зміг знайти схованку і забрав звідти близько півтора кілограма гексогену, а також елементи для виготовлення СВУ. 

"За задумом українських спецслужб чоловік мав організувати замах на керівництво однієї з військових частин, проте незабаром був затриманий співробітниками ФСБ. Наразі на Тюлюбаєва порушено кілька кримінальних справ, зокрема "спроба теракту", "незаконне придбання вибухових речовин" і "незаконне виготовлення вибухових речовин". Чоловіка затримано", - пише росЗМІ.

Раніше повідомлялося, що депутат Держдуми запропонував "ізолювати або знищити" росіян, які не підтримують путіна. Таких у РФ близько 20%.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті