Росіяни завдали найбільший з початку вторгнення удар дронами по Києву - ППО збила понад 40 БПЛА, є жертви

Сили ППО збили вночі та вранці над Києвом понад 40 дронів - чергова атака на столицю стала найбільшою з початку повномасштабного вторгнення. Про це 28 травня в Telegram повідомив голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

"Сьогодні ворог вирішив "привітати" киян із Днем Києва за допомогою своїх смертоносних БПЛА. Попередньо, це була наймасованіша від початку повномасштабного вторгнення атака дронамі на столицю, а саме - баражуючими боєприпасами "Shahed". Напад відбувався в кілька хвиль, а повітряна тривога тривала понад 5 годин", - повідомив він.

Унаслідок цієї атаки в Голосіївському районі уламки впали на семиповерхову нежитлову будівлю - одна людина потрапила до лікарні, а ще одна, на жаль, загинула. Також у районі спалахнули пожежі на даху одного з ТРЦ, будівництва та на території підприємства.

Там спалахнули склади готової продукції, загальна площа загоряння склала близько 1000 квадратних метрів. Там також постраждала одна людина.

Крім цього мер столиці Віталій Кличко заявив, що в Солом'янському районі внаслідок прильоту уламків БПЛА на територію АЗС загинув 41-річний чоловік. Поранення дістала також 35-річна жінка.

Також повідомляється, що в Печерському районі загорівся дах будинку. А в Дарницькому районі в одному з магазинів було вибито шибки та пошкоджено двері. У всіх районах працюють екстрені служби, а також уточнюють інформацію щодо руйнувань і постраждалих.

Окремо Попко підкреслив, що ця атака на Київ стала вже 14-ю з початку місяця. Столична система ППО знищила понад 40 дронів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Костянтинівці внаслідок обстрілу на власному подвір'ї загинув 72-річний чоловік.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті