Росіяни вбили мешканця прифронтової Макіївки на Луганщині, де лишається кількадесят людей

Мешканець прифронтового деокупованого села Макіївка на Луганщині загинув внаслідок ворожого обстрілу 22 січня. Про це повідомив очільник Луганської ОВА Артем Лисогор у своєму Телеграм-каналі 23 січня. 

"Більше тижня тому ворог активізував наступальні дії поблизу Макіївки, штурмуючи там позиції наших військових. Що стосується минулої доби, то бойові дії в цьому районі не припинялися від самого ранку. Житлова забудова постраждала від артилерійського вогню росіян – обстріл забрав життя 43-річного місцевого жителя", - сказано в повідомленні.

Лисогор зазначив, що залишатися там вкрай небезпечно, евакуюватися із прифронтових сіл пропонують по декілька разів на тиждень. 

"Але люди останнім часом не погоджуються, тримаючись за залишки свого майна. Днями, під час доставки гуманітарної допомоги, вкотре опитували бажаючих виїхати і в Макіївці - отримали відмову", - написав Лисогор. 

Інформація щодо жертв і додаткових руйнувань буде уточнюватися, коли цього дозволить безпекова ситуація.

Крім того, від ворожих обстрілів також постраждали Кармазинівка, Невське, Діброва.

Загалом біля Макіївки, Білогорівки та у Серебрянському лісі відбито п’ять атак противника. рім того, окупанти намагалися просунутися поблизу Тернів, що на Донеччині, але це зовсім поблизу Невського - трохи південніше. Авіація росіян діяла уздовж усієї лінії бойового зіткнення, підтримувала наземні атаки в Білогорівці та на території Серебрянського лісництва.

"Удар з неба завдано й по Новоєгорівці на Куп’янському напрямку", - йдеться також у повідомленні.

Раніше було опубліковано свіже відео штурму російських позицій у Кремінському лісі, зняте "від першої особи".

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті