Росіяни обстрілювали міста Донеччини по всій лінії фронту та атакували околиці Краматорська

Російські загарбники в ніч на 8 серпня стріляли на різних ділянках вздовж всієї лінії фронту на Донеччині, а на ранок місто Авдіївка зазнало обстрілу з "Градів" та артилерії. Про це повідомив начальник обласної військової адміністрації Павло Кириленко у Телеграмі.

"На Донецькому напрямку пошкоджено будинок у Селидовому, 7 будинків в Успенівці Курахівської громади. Зранку росіяни обстріляли Авдіївку з танків і артилерії, завдали авіаракетного удару. Зафіксовано обстріли Красногорівки", - зазначив Кириленко.

За його словами, під російський удар потрапили околиці Краматорська, обійшлося без жертв та постраждалих.

Від обстрілів росіян страждали також Вугледар, Новоукраїнка та Богоявленка Вугледарської громади, Бурлацьке і Вільне Поле Комарської громади.

Ворожими снарядами пошкоджено школу і вісім будинків у Часовоярській громаді, ще одне домоволодіння зазнало пошкоджень у Щербинівці Торецької громади. У Сіверську частково зруйновані три будинки. Ще два пошкоджені у Званівській громаді.Всього за добу росіяни вбили п’ять жителів Донеччини, поранили ще 30.

Як повідомлялося, напередодні ввечері окупанти ударили "Іскандерами" по Покровську – вбили сімох цивільних, поранили ще 67. Пошкоджено приватні будинки, багатоповерхівки, готель і адмінбудівлю.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті