Росіяни готуються до контрнаступу ЗСУ в Крим - ISW

Російські окупанти в Криму готуються до потенційних українських контрнаступів. Про це 27 квітня у звіті повідомив Інститут вивчення війни.

"Російські офіційні особи продовжують зусилля із гарантування безпеки тилових наземних ліній зв'язку в окупованому Криму... Російські офіційні особи, імовірно, нарощують зусилля із гарантування безпеки та вдосконалення безпеки таких ліній через Керченську протоку до Криму, готуючись до потенційних українських контрнаступів", - зазначили представники ISW.

Зокрема, глава Федерального дорожнього агентства в цьому регіоні Микита Храпов 26 квітня заявив, що російські будівельники завершили надскладні етапи відновлення залізничної ділянки Керченського мосту, а залізничний рух по мосту буде відновлено достроково в невизначену дату. А представник Мінтрансу РФ заявив, що до 28 квітня російські чиновники планують відкрити понад 80 пунктів огляду на під'їздах до Керченського мосту.

Своєю чергою супутникові знімки вказують на те, що російські війська перекинули бронетехніку та артилерійські системи з окупованого Криму в невизначений район. На геолокованих супутникових знімках видно військовий склад біля Тургенєва, що розташований на північний схід від Джанкоя, з бойовими броньованими машинами, танками і артилерійськими системами.

Російські війська могли направити військову техніку для підтримки поточних російських наступальних операцій у Донецькій області або інших ділянках фронту, готуючись до можливого контрнаступу України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що окупанти в Алупці бояться "загроз" і готують укриття.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті