Росія заблокувала 50 суден із українським зерном - Боррель і посол США в Україні

Росія, саботуючи виконання "зернової угоди", заблокувала 50 суховантажів, готових везти на експорт українське зерно. Про це сьогодні, 17 квітня, слідом за українськими офіційними особами заявили глава зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель і посол США в Україні Бріджит Брінк, - пише ВВС.Русская служба.

"Росія знову блокує в Чорному морі 50 суден із терміново необхідним зерном. ЄС підтримує ООН і продовжить підтримувати [український] експорт "коридорами солідарності", якими світ отримав 25 млрд тонн зерна", - написав у понеділок у твіттері Боррель.

Посол США в Україні Бріджит Брінк теж написала у твіттері про 50 заблокованих суден, але, за її словами, ці судна заблоковані в Босфорі й не можуть пройти в Чорне море, до українських портів.

"Росія намагається задушити українську економіку і сповільнити потік продовольства замість того, щоб дотримуватися умов угоди", - написала посол.

У понеділок офіційний представник України вдруге за кілька днів оголосив, що росія блокує експорт українського продовольства в рамках "зернової угоди", намагаючись змусити інших учасників угоди пропустити позачергово на перевірку ті судна, які хоче вона.

Російські офіційні особи ці звинувачення поки що не коментували.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті