Росія заблокувала 50 суден із українським зерном - Боррель і посол США в Україні

Росія, саботуючи виконання "зернової угоди", заблокувала 50 суховантажів, готових везти на експорт українське зерно. Про це сьогодні, 17 квітня, слідом за українськими офіційними особами заявили глава зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель і посол США в Україні Бріджит Брінк, - пише ВВС.Русская служба.

"Росія знову блокує в Чорному морі 50 суден із терміново необхідним зерном. ЄС підтримує ООН і продовжить підтримувати [український] експорт "коридорами солідарності", якими світ отримав 25 млрд тонн зерна", - написав у понеділок у твіттері Боррель.

Посол США в Україні Бріджит Брінк теж написала у твіттері про 50 заблокованих суден, але, за її словами, ці судна заблоковані в Босфорі й не можуть пройти в Чорне море, до українських портів.

"Росія намагається задушити українську економіку і сповільнити потік продовольства замість того, щоб дотримуватися умов угоди", - написала посол.

У понеділок офіційний представник України вдруге за кілька днів оголосив, що росія блокує експорт українського продовольства в рамках "зернової угоди", намагаючись змусити інших учасників угоди пропустити позачергово на перевірку ті судна, які хоче вона.

Російські офіційні особи ці звинувачення поки що не коментували.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті