Росія вимагає від посла Латвії залишити країну

Росія вимагає від посла Латвії Маріса Рієкстіньша залишити країну. Про це 27 січня повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ РФ.

"Ми не вважаємо за потрібне чекати до зазначеної Ригою дати завершення послами своїх місій. Послу Латвії М. Ріекстіньшу наказано залишити Російську Федерацію протягом двох тижнів", - повідомляється на сайті російського МЗС.

Таке рішення росіяни повідомили повіреній у справах Латвії Даце Рутці. Також вони висловили їй "рішучий протест" через рішення керівництва Латвії знизити рівень російсько-латвійських дипломатичних відносин.

"Обґрунтування цього кроку посиланнями на якусь "солідарність" з іншими прибалтійськими країнами не приймається. "Солідарність" між ними лише в іншому – у тотальній русофобії та бажанні стати ініціаторами ворожих кроків щодо Росії, що заохочується США та деякими іншими недружніми для нас країнами", - заявили у російському МЗС.

Також російські дипломати знову вдалися до погроз. Латвії пригрозили, що її "провокаційний демарш" матиме наслідки. Також там заявили, що вся відповідальність за нинішню ситуацію лежить на державному керівництві Латвії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Латвія вимагає від посла РФ залишити країну до 24 лютого.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті