Росія все частіше поступається у війні, ініціатива на боці України – британська розвідка

Російські війська останніми тижнями поступилися ініціативою у війні і змушені реагувати на дії України, а не домагатися власних цілей. Про це йдеться у зведенні міноборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

"Від початку травня росія дедалі більше поступається ініціативою в конфлікті та реагує на дії України, а не активно просувається до власних військових цілей", - заявляють британські аналітики.

Вони констатували, що протягом місяця РФ здійснила 20 нічних атак дронами і крилатими ракетами в глибині території України, але так і не домоглася значних успіхів у своїх цілях - нейтралізації вдосконаленої української протиповітряної оборони і знищення українських сил ППО.

У британській розвідці вважають, що російське командування намагається сформувати резервні сили і розташувати їх там, де, на їхню думку, може почати український контрнаступ. Але цьому заважає перекидання резервів на лінію фронту в Бахмуті, де потрібно заповнювати проломи.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті