Росія, Туреччина і Катар готують новий договір замість зернової угоди - BILD

У розпорядження німецького видання BILD потрапило службове листування між МЗС і посольствами РФ і Туреччини з 21 липня по 8 серпня. З листів випливає, що Москва заздалегідь попередила Анкару про вихід із зернової угоди.

"Зараз Росія, Туреччина і Катар працюють над новою тристоронньою угодою, яка має прийти на зміну минулій. Пропонується поставляти російське зерно в бідні країни, в основному, в Африці. Туреччина виступить як організатор, Катар - як спонсор поставок", - повідомляє BILD.

Зазначається, що у службовому листуванні глава МЗС Туреччини Хакан Фідан просить РФ відновити при цьому колишню зернову угоду, щоб зерно поставлялося і з України. Анкара також пропонує діяти під егідою ООН.

"За інформацією BILD, нова угода може бути укладена вже цими вихідними в Будапешті. Для цього туди вже вилетів глава Татарстану Рустам Мінніханов. Туди ж прибуде і Реджеп Таїп Ердоган", - вказується у повідомленні.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті