Росія доправила до "таборів перевиховання" у Білорусь понад 2400 українських дітей – дослідження

Понад 2400 українських дітей віком від 6 до 17 років були доставлені до 13 закладів по всій Білорусі після повномасштабного вторгнення росії в Україну. Про це йдеться в дослідженні Єльського університету, - передає "Reuters".

Як встановлено, дітей перевозили щонайменше з 17 міст Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей України, що дослідники з Єльського університету назвали "постійною практикою".

Зокрема, понад 2000 дітей були перевезені до дитячого центру Дубрава в Мінській області в період з вересня 2022 року по травень 2023 року, а 392 дитини були доставлені в 12 інших установ.

"Білорусь сприяла систематичним зусиллям росії з виявлення, збору, транспортування та перевиховання українських дітей. Федеральний уряд РФ та режим Білорусі співпрацюють, щоб координувати та фінансувати переміщення дітей з окупованих територій України через росію до Білорусі", - йдеться у звіті.

За даними дослідників, у Білорусі діти пройшли військовий вишкіл та перевиховання, а диктатор Лукашенко схвалив використання державних організацій для доправлення дітей з України до Білорусі та фінансування їхнього транспортування.

Як повідомлялося, Україна повернула з окупації чотирьох дітей з сім'ями.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті