Російський суд розцінив натяк на замах на Гітлера "закликом до тероризму" і посадив орловського поета на 7 років

До семи років позбавлення волі засудив суд міста Орла російського поета і колишнього вчителя Олександра Бившого за вірш, який він опублікував у соцмережах. Про це він сам розповів у листі активістці Анастасії Шевченко, - пишуть російські Телеграм-канали. 

Суд визнав його винним у "публічних закликах до тероризму" Приводом став вірш "Російському офіцерству або риторичне запитання": 

"По Україні б'ють ракети. Кремль совість і мораль відкинув. Честь офіцерська, ну, де ти? Де російський твій Штауффенберг?", - написав поет. 

Клаус фон Штауффенберг - офіцер німецької армії, відомий завдяки своїй невдалій спробі вбити Адольфа Гітлера 20 липня 1944 року. Згадку його імені суд визнав виправданням тероризму і спонуканням до змови проти Путіна з метою його вбивства, написав Бившев у листі.

Ще одним приводом стало відео зруйнованого українського села Велика Димерка, де народилася тітка Бившого. Цю публікацію визнали "фейком" про ЗС РФ.

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті