Російський рубль ослаб і переступив символічний рубіж у 100 за долар

На Московський біржі російський рубль, за даними на 07:00 мск, торгувався по 100 рублів за долар, євро підібрався до 104,95 руб. Такий показник досягнуто вперше з середини серпня, - пишуть росЗМІ 3 жовтня.

Валюта РФ продовжує слабшати після підвищення ставки ЦБ і введення торговельних обмежень, зазначають експерти.

О 08:15 за Москвою рубль був слабшим щодо долара на 0,08% до 99,81 після падіння до 100,26 незабаром після відкриття торгів у валютній секції Мосбіржі о 7:00 за київським часом. Він виріс торгувався на позначці 104,50 по відношенню до євро і знизився на 0,12% по відношенню до юаня до 13,62.

Зазначається, що російська валюта, як правило, зазнає тиску на початку кожного місяця після втрати підтримки у вигляді сприятливого податкового періоду наприкінці місяця, коли експортери зазвичай конвертують валютну виручку для покриття місцевих зобов'язань.

Аналітики, опитані агентством Reuters, очікують, що центральний банк, який також бореться зі стійким інфляційним тиском, знову посилить грошово-кредитну політику на своєму наступному запланованому засіданні 27 жовтня.

Нагадаємо, що курс рубля різко змінився з моменту повномасштабного вторгнення росії в Україну в лютому 2022 року, впавши до рекордно низького рівня в 120 по відношенню до долара в березні минулого року, перш ніж відновитися до більш ніж семирічного максимуму кілька місяців потому, чому сприяли заходи контролю за рухом капіталу і зростаючі доходи від експорту.

Падіння експорту, спричинене західними санкціями і зміною торговельних потоків, у поєднанні з відновленням імпорту цього року призвело до ослаблення рубля. Позитивне сальдо рахунку поточних операцій росії в січні-серпні скоротилося на 86% у річному обчисленні до 25,6 мільярда доларів.

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті