Російський офіцер, автор "патріотичних" віршів, зарізав мешканку Луганська і наказав солдатам підірвати її тіло

Російський офіцер Айдин Жамідулов викрав жительку окупованого Луганська Валентину Давронову, завдав їй близько 20 ударів ножем, наказав солдатам добити її і підірвати тіло. Про це повідомили російські пропагандистські ЗМІ, а також видання "ASTRA" 30 травня.

"Російський офіцер, чиї “патріотичні” вірші рекламувало міноборони РФ, викрав 23-річну мешканку Луганська з кафе, привіз у солдатську лазню і завдав їй близько 20 ударів ножем по всьому тілу. Коли в лазню зайшли його підлеглі, старший лейтенант наказав їм добити жертву ударом у серце. Після цього військовослужбовці підірвали тіло 23-річної дівчини трьома гранатами Ф-1, щоб її неможливо було впізнати", - ідеться в повідомленні "ASTRA".

ЗМІ уточнює, що до Південного окружного військового суду РФ надійшла кримінальна справа старшого лейтенанта Айдина Жамідулова і рядового Олексія Дорожкіна, обвинувачених у викраденні і жорстокому вбивстві мешканки "ЛНР". 

"За версією слідства, 13 січня 2023 року 28-річний старший лейтенант Айдин Жамідулов разом з іншими військовими розпивали спиртне в луганському кафе "Веселка". Потім у кафе прийшла місцева мешканка 23-річна Валентина Давронова, з якою Айдин Жамідулов раніше мав інтимні стосунки", - пише видання. 

Нібито побоюючись, що Валентина повідомить про їхній зв'язок його дружині, Жамідулов посадив жінку в кузов "КамАЗа". 

"Щоб уникнути запитань підлеглих і надати своїм діям вигляду правомірних, зазначає слідство, Айдин Жамідулов розповів їм, що Валентина Давронова служила в українській армії і нібито досі працює на ЗСУ. Дівчину завели в солдатську лазню, там Айдин Жамідулов завдав їй близько двох десятків ударів ножем у різні частини тіла. У цей час до лазні увійшов командир бойової машини розвідувального взводу сержант Роман Плещеєв (його справу слухатимуть окремо). Айдин Жамідулов наказав йому добити жертву. О 0:20 до лазні зайшов Олексій Дорожкін, і Айдин Жамідулов доручив йому завершити розпочате. Олексій Дорожкін убив жертву ударом ножа в область серця", - пишуть також ЗМІ з посиланням на матеріали слідства.

Переконавшись, що жінка мертва, Жамідулов наказав підлеглим вивезти тіло і підірвати 3 гранатами.

Наприкінці 2022 року міноброни РФ і Z-пабліки рекламували вірші Жамідулова про війну. В інтерв'ю він розповідав, що вдома на нього чекають дві доньки і дружина, які "ним пишаються".

"У Валентини залишилася маленька дочка", - уточнюють ЗМІ.

Раніше повідомлялося, що учасник "СВО" Андрій Курбасов, який зґвалтував і вбив 17-річну дівчину в окупованих Ровеньках Луганської області, раніше сидів у в'язниці за вбивство жінки.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті